Покана за обука на тема: “Спроведување на функционална анализа и процесот на оценување како алатки за зајакнување на капацитетите на јавниот сектор”

По успешно реализираната прва обука и препознаена потреба за ваков вид на стручно усовршување кај вработените во јавниот сектор, Сцс-Скопје организира втора, тродневна обука на тема:

“Спроведување на функционална анализа и процесот на оценување како алатки за зајакнување на капацитетите на јавниот сектор”
? 01-03 февруари 2019 година
 Хотел “Милениум Палас” 4* – Охрид Р.М

Погледнете ја официјалната агенда ⟹ https://bit.ly/2ADoWqi
Превземете пријавен лист ⟹ https://bit.ly/2LZGGAF
( Пријавувањето го правите со пополнување на пријавен лист и враќање на иститот на нашата електронска пошта: scs.consalting@gmail.com, најдоцна до 24.01.2019 година. )

Ве охрабруваме да го пријавите Вашето учество.

Контакт:
Дејан Плачковски
? 71/ 308-498 71/ 916-732
? plackovski@scs-consalting.com

Нов изглед на online системот за јавни набавки

Во новата 2019 година, Ви ги претставуваме новите функционалности и новиот изглед на online системот за јавни набавки.

Кои функционалности Ви ги овозможува системот?

⇨  Лесно достапни податоци од правна заштита;

⇨  Податоци презетирани во визуелни прикази;

⇨  Можност за лесно и брзо пребарување на податоци;

⇨  Можност за редуцирање и додавање податоци;

⇨  Можност за превземање на податоците во  PDF/ Еxcel / CSV документ.

Заштедете време и ресурси и бидете сигурни во вашето постапување при процесот на Јавни набавки
како Економски оператор или Договорен орган.

Погледнете ја видео презентацијата и запознајте се со нашиот систем.

 

Успешно реализиран семинар за Јавни набавки ‼️

Огромно задоволство ни претставува што тимот на Сцс – Скопје зема учество на дводневниот семинар за јавни набавки на тема: “НОВИНИ ВО СИСТЕМОТ ЗА ЈАВНИТЕ НАБАВКИ, КАКО И КОГА ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ ЗА ПРИМЕНА НА НОВИОТ ЗАКОН ЗА ЈАВНИТЕ НАБАВКИ“

Настанот се одржа во периодот од 14ти до 16ти декември 2018 година, во хотел “Епинал” – Битола, во организација на нашите пријатели Асоцијацијата на професионалци во јавните набавки АПЈН, подржано од Смарт Консалтинг Солушнс- Скопје.На семинарот земаа учество претставници од договорни органи и економски оператори, лица на управувачки и раководни позиции, членови на комисии за јавни набавки, одговорни лица и вработени во организационата
единица за јавни набавки. Низ различните теми кои беа опфатени на семинарот се дадоа значајни одговори на многу прашања поврзани со управувањето на јавните набавки и се направи паралела на постојното законско решение наспроти предлог- новиот закон за јавните набавки. Фокусот беше поставен на Предлог-законот, односно какви обврски и одговорности ќе имаат учесниците во постапката.

На семинарот беше претставен и новиот пристап на консалтинг услугите во областа на јавните набавки – online consulting system-от за јавни набавки изработен од СЦС Скопје. Се даде детално објаснување на функционалностите кои нашата веб платформа и веб алатки ги нудат, како и значењето и битноста на жалбите по јавни набавки во новиот консалтинг пристап.

Благодарност до сите присутни слушатели и се надеваме на уште многу успешно реализирани семинари. 

Покана за еднодневна обука на тема: “Спроведување функционална анализа во институциите од јавниот сектор”

Почитувани,
Ве покануваме да учествувате на оваа еднодневна обука на тема: “Спроведување функционална анализа во институциите од јавниот сектор”, која ќе се одржи на 19-ти декември 2018 година, во хотел ”Континентал” – Скопје, со почеток од 10.00 часот. На обуката ќе се дадат одговори на клучни прашања, и ќе се разработат конкретни насоки и можности, кои би Ви овозможиле квалитетно спроведување на функционална анализа во Вашата организација.Кој е главниот фокус на планираната обука?

Фокусот е насочен кон развивање на дискусија за да се дефинираат и надминат проблемите со кои што сте соочени Вие, како засегната страна во процесот на спроведување на функционалната анализа.

За кого е наменета планираната обука?

Оваа обука е наменета за сите заинтересирани во оваа проблематика, вработени од јавниот сектор, односно засегнати лица од институциите од јавниот сектор.

Која е крајната цел на планираната обука?

Оваа обука има за цел, да предложи насоки и препораки кои би воделе кон подобра организираност и унапредување на работата во Вашата институција.

Датум: 19 декември / Време: 10.00 часот / Локација: Хотел ”Континентал”

Сите детални информации во врска со обуката можете да ги погледнете на официјалната покана и агенда.
Пријавата за учество на обуката можете да ја направите по електронски пат со пополнување на пријавниот лист и враќање на истиот e-mail: scs.consalting@gmail.com , најдоцна до 14.12.2018 година ( петок ).

⤍ Покана и агенда
⤍ Пријавен лист

За сите дополнителни информации, обратете се на:
+389 (0) 71 / 916- 732 или scs.consalting@gmail.com

Online тест за јавни набавки!


Дознајте дали сте професионалец во областа ?

? Предизвик за професионалците во јавните набавки!
 
Смарт Консалтинг Солушнс- Скопје
,
Ви овозможува на брз и едноставен начин да го проверите Вашето знаење по однос на правната заштита во процесот на јавни набавки целосно бесплатно !

[typeform_embed type=”embed” url=”https://scs2018.typeform.com/to/eB5Sr5″]


Тестирањето може да биде и забавно.
Препратете го квизот на Вашите соработници и споделувајте го Вашето знаење !

 

E-Каталог

Почитувани,

доколку сакате накратко да се запознаете со нашата понуда на услуги, на најбрз и наједноставин начен е преку нашиот Е-Каталог.

[pdf-embedder url=”https://www.scs-consalting.com/wp-content/uploads/2018/04/Е-Каталог-.pdf” title=”Е-Каталог”]